4 filety matiasów w oleju
5 marynowanych buraczków
3 łyżki kaparów
2 średnie cebule
po łyżce posiekanego koperku i szczypiorku
4 korniszony
po 1/3 szklanki majonezu i jogurtu
1 łyżka keczupu
sól, świeżo zmielony pieprz, cukier puder
1. Pokrój śledzie na małe kawałki i ułóż na półmisku.
2. Posiekaj drobno buraczki, korniszony, cebulę i kapary. Wsyp do salaterki. Dodaj szczypiorek i koperek. Wlej śmietanę, majonez i keczup, wymieszaj wszystko. Przypraw solą, pieprzem i cukrem pudrem. Polej sosem śledzie na półmisku.
3. Podaj z gorącymi ziemniakami. Częstym dodatkiem są do tego półmiska połówki jaj ugotowanych na twardo.
5 marynowanych buraczków
3 łyżki kaparów
2 średnie cebule
po łyżce posiekanego koperku i szczypiorku
4 korniszony
po 1/3 szklanki majonezu i jogurtu
1 łyżka keczupu
sól, świeżo zmielony pieprz, cukier puder
1. Pokrój śledzie na małe kawałki i ułóż na półmisku.
2. Posiekaj drobno buraczki, korniszony, cebulę i kapary. Wsyp do salaterki. Dodaj szczypiorek i koperek. Wlej śmietanę, majonez i keczup, wymieszaj wszystko. Przypraw solą, pieprzem i cukrem pudrem. Polej sosem śledzie na półmisku.
3. Podaj z gorącymi ziemniakami. Częstym dodatkiem są do tego półmiska połówki jaj ugotowanych na twardo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz