400 g czerwonych porzeczek
500 g malin
750 ml soku z czarnej porzeczki (jeśli owoce są bardzo soczyste, można użyć go nieco mniej)
100 g cukru
70-80 g mąki kukurydzianej lub kartoflanej
250 ml świeżej kremówki, cukier waniliowy do smaku
Do szklanki odlać 3 łyżki soku z czarnej porzeczki.
Zagotować owoce razem z cukrem oraz resztą soku z porzeczki. Sok ze szklanki wymieszać z mąką. Gotować owoce przez 3 minuty, następnie przetrzeć przez sitko. Dodać mieszankę mąki z sokiem i wszystko jeszcze raz zagotować.
Podawać z lekko ubitą śmietaną i cukrem waniliowym.
500 g malin
750 ml soku z czarnej porzeczki (jeśli owoce są bardzo soczyste, można użyć go nieco mniej)
100 g cukru
70-80 g mąki kukurydzianej lub kartoflanej
250 ml świeżej kremówki, cukier waniliowy do smaku
Do szklanki odlać 3 łyżki soku z czarnej porzeczki.
Zagotować owoce razem z cukrem oraz resztą soku z porzeczki. Sok ze szklanki wymieszać z mąką. Gotować owoce przez 3 minuty, następnie przetrzeć przez sitko. Dodać mieszankę mąki z sokiem i wszystko jeszcze raz zagotować.
Podawać z lekko ubitą śmietaną i cukrem waniliowym.
Rødgrød med fløde
1 kg bær (jordbær, ribs, solbær)
200 gr hindbær
2 dl vand
300 gr sukker
1-2 spsk kartoffelmel
Fløde
Fremgangsmåde
Bærrene skylles, ordnes og kommes i en gryde med vand og sukker. Lad bærrene trække i et par timer.
Gryden sættes over svag varme. Kog bærrene op og fjern eventuel skum. Lad bærrene koge 2-3 minutter.
Tag gryden af varmen og rør forsigtigt hindbær i grøden. Hindbærrene skal forblive så hele som muligt.
Grøden kan jævnes let med et par skefulde kartoffelmel rørt op i kold vand. Hvis du jævner med kartoffelmel, skal det ske, når grøden er lige under kogepunktet.
Grøden drysses med et tyndt lag sukker, så den ikke trækker skind, når den afkøles.
Server rødgrøden med kold fløde.
1 kg bær (jordbær, ribs, solbær)
200 gr hindbær
2 dl vand
300 gr sukker
1-2 spsk kartoffelmel
Fløde
Fremgangsmåde
Bærrene skylles, ordnes og kommes i en gryde med vand og sukker. Lad bærrene trække i et par timer.
Gryden sættes over svag varme. Kog bærrene op og fjern eventuel skum. Lad bærrene koge 2-3 minutter.
Tag gryden af varmen og rør forsigtigt hindbær i grøden. Hindbærrene skal forblive så hele som muligt.
Grøden kan jævnes let med et par skefulde kartoffelmel rørt op i kold vand. Hvis du jævner med kartoffelmel, skal det ske, når grøden er lige under kogepunktet.
Grøden drysses med et tyndt lag sukker, så den ikke trækker skind, når den afkøles.
Server rødgrøden med kold fløde.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz