4 piersi z kurczaka,
sok z 2 limonek,
4–5 łyżek tahini,
8 świeżych liści szpinaku,
300 ml wywaru z warzyw.
Piersi kurczaka posmarować sokiem z limonki, a następnie pastą tahini. Każdą owinąć szczelnie 2 dużymi liśćmi szpinaku, spiąć wykałaczką. Włożyć owinięte szpinakiem piersi do żaroodpornego naczynia, polać wywarem z warzyw. Szczelnie przykryć i zapiekać około 40 min w piekarniku w temperaturze 180 stopni C. Można podawać z ryżem lub ziemniakami.
sok z 2 limonek,
4–5 łyżek tahini,
8 świeżych liści szpinaku,
300 ml wywaru z warzyw.
Piersi kurczaka posmarować sokiem z limonki, a następnie pastą tahini. Każdą owinąć szczelnie 2 dużymi liśćmi szpinaku, spiąć wykałaczką. Włożyć owinięte szpinakiem piersi do żaroodpornego naczynia, polać wywarem z warzyw. Szczelnie przykryć i zapiekać około 40 min w piekarniku w temperaturze 180 stopni C. Można podawać z ryżem lub ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz