czwartek, 1 września 2011

Pasztet z selera

Przepis Krysi Ch., jak nie wiesz z czego to na 100% powiesz, że mięsny!!
Zetrzeć:
1 kg selera
2 - 3 cebule
3 - 4 ząbki czosnku
Przygotować:
1 - 2 szklanki wody
2 kostki bulionu z grzybów
3 łyżki ciemnego sosu sojowego
1 kostka masła
6 jaj
1 szklanka bułki tartej (lub więcej)
sól, pieprz, gałka muszkatołowa, imbir
Starte warzywa, wodę, masło i przyprawy gotować 1 - 2 godziny.
Po wystudzeniu dodać jajka i bułkę.
Piec w temp. 180'C ok 1,5 godziny.

2 komentarze:

  1. Już od jakiegoś czasu mam ochotę zrobić taki pasztet .Ciekawa jestem smaku( jak mięsny to super)

    OdpowiedzUsuń