piątek, 16 września 2011

Consomme a'la Carmen



Elżbieta zu Wied (ur. 29 grudnia 1843 w Prusach, zm. 2 listopada 1916 w Rumunii) – królowa Rumunii. Była jedyną córką księcia Wilhelma Karla Hermanna zu Wied-Neuwied. Wychowywała się w Prusach.
Przyszła królowa Rumunii uczona była przez surowe guwernantki języków obcych i przedmiotów ścisłych, Elżbieta jednak była zainteresowana poezją. Jej artystycznym uniesieniom pomagała piękna natura, w której otoczeniu się wychowywała.
Na zupę tą składa się czysty rosół wołowy zmieszany z przecierem pomidorowym i przyprawami: papryką, trybulką, solą i pieprzem. Zupa jest z ryżem, nie zabielana ani śmietaną, ani mlekiem.
Historia na talerzu
Warzywa psiankowate

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz