wtorek, 27 września 2011

Syrop z pieprzu


Według medycyny ludowej przyprawa ta potrafi również skutecznie zbić gorączkę. Należy przygotować odpowiedni roztwór i przyjmować po łyżce kilka razy dziennie, aż temperatura spadnie.
2 łyżki pieprzu i 2 łyżki cukru należy gotować w 1/2 l wody, aż objętość otrzymanego płynu zmniejszy swoją objętość do objętości filiżanki.
wg. www.jejkuchnia.pl
Zwiększamy odporność

3 komentarze:

  1. Ooooooooooooo!
    Bardzo mnie zaciekawił ten syrop.
    U mnie syrop z cebuli,buraków,czosnku.
    A teraz pieprz wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. O kurcze nigdy wcześniej o tym nie słyszałam, ciekawe jak smakuje :) A pieprz w ziarenkach czy mielony ?

    OdpowiedzUsuń