• 30 dag filetów śledziowych
• 2 banany
• kapusta pekińska
• 4 łyżki majonezu
• 2 łyki śmietany
• 2 łyżki rodzynek
• łyżeczka łagodnej przyprawy curry
• sól
• pieprz
• cukier
Śledzie zalać wodą i odstawić na 30 min.
W między czasie obrać banany i pokroić je w plasterki.
Oczyszczona kapustę poszatkować i dodać do bananów.
Wrzucić jeszcze rodzynki oraz odsączone śledzie pokrojone w cienkie paseczki.
Całość wymieszać i doprawić przyprawą curry.
Następnie majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i polać sosem sałatkę.
Wstawić do lodówki na 1 godz.
Ja nie robiłam, próbowałam na imieninach u koleżanki i dostałam przepis - trochę odwagi i ....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz