wtorek, 27 września 2011

Lemoniada czosnkowa


3 całe cytryny dobrze umyć, przeciąć na 4 części, usunąć pestki i przepuścić przez maszynkę razem z obranymi 24 dużymi ząbkami czosnku.
Tę masę zalać litrem przegotowanej i ostudzonej wody i zostawić pod przykryciem na 24 godziny w chłodnym miejscu.
Następnie przecedzić, zlać do ciemnej butelki, zakorkować.
Pić: 1 - 2 kieliszki na dzień. Nie czuć zapachu - sprawdzone!
Pomocna na przeziębienie i grypę, obniża też ciśnienie krwi, wzmacnia organizm, zapobiega miażdżycy, pobudza przemianę materii i jest moczopędna (dezynfekuje też nerki i przewód pokarmowy).
Akcja przetwory 2011
Zwiększamy odporność

4 komentarze:

  1. jeeennyyy ale mnie zaskoczylas..dam mojemu narzeczonemu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. o tego nie znałam. ciekawy przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja trzymam w lodówce, wystarcza na 7 - 10 dni

    OdpowiedzUsuń
  4. Super przepis, zapisuję i na pewno wypróbuję akurat męczy mnie przeziębienie :)

    OdpowiedzUsuń