wtorek, 27 września 2011
Lemoniada czosnkowa
3 całe cytryny dobrze umyć, przeciąć na 4 części, usunąć pestki i przepuścić przez maszynkę razem z obranymi 24 dużymi ząbkami czosnku.
Tę masę zalać litrem przegotowanej i ostudzonej wody i zostawić pod przykryciem na 24 godziny w chłodnym miejscu.
Następnie przecedzić, zlać do ciemnej butelki, zakorkować.
Pić: 1 - 2 kieliszki na dzień. Nie czuć zapachu - sprawdzone!
Pomocna na przeziębienie i grypę, obniża też ciśnienie krwi, wzmacnia organizm, zapobiega miażdżycy, pobudza przemianę materii i jest moczopędna (dezynfekuje też nerki i przewód pokarmowy).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
jeeennyyy ale mnie zaskoczylas..dam mojemu narzeczonemu:)
OdpowiedzUsuńo tego nie znałam. ciekawy przepis:)
OdpowiedzUsuńja trzymam w lodówce, wystarcza na 7 - 10 dni
OdpowiedzUsuńSuper przepis, zapisuję i na pewno wypróbuję akurat męczy mnie przeziębienie :)
OdpowiedzUsuń