kanie
mleko
mąka
jajko
sól
pieprz
olej
bułka tarta
Grzyby czyścimy. Moczymy kapelusze w mleku ok. 1 godziny. Nóżki możemy ususzyć.
Roztrzepujemy jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Obtaczamy kapelusze w mące, jajku, bułce tartej i smażymy na oleju jak kotlety schabowe.
Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką jako danie obiadowe, lub na kolację z pieczywem.
mąka
jajko
sól
pieprz
olej
bułka tarta
Grzyby czyścimy. Moczymy kapelusze w mleku ok. 1 godziny. Nóżki możemy ususzyć.
Roztrzepujemy jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Obtaczamy kapelusze w mące, jajku, bułce tartej i smażymy na oleju jak kotlety schabowe.
Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką jako danie obiadowe, lub na kolację z pieczywem.
Zdjęcia z netu, ale nie znam źródła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz