wtorek, 8 września 2009

Serbska zupa rybna



1 l bulionu rybnego (przepis poniżej)
1 puszka pomidorów w całości
3 - 4 papryczki chilli 
Szczypta chilli
½ kg różnych gatunków ryb
natka pietruszki do dekoracji
Do bulionu rybnego dodać pomidory z puszki i chilli. Gotować przez pół godziny. Dodać pokrojoną w dużą kostkę paprykę i kawałki ryb (może być pstrąg, łosoś, chociaż ja preferuję ryby morskie: karmazyn, sola, dorada, okoń morski). Przed podaniem udekorować świeżą pietruszką.
BULION RYBNY
resztki z ryb (z resztek wykrajamy oczy i skrzela, które dają gorzki smak)
włoszczyzna (por, marchewka, seler, pietruszka i przypalona cebula)
sól do smaku
 
Gotować resztki po odfiletowaniu ryb, tak zwane łby razem z włoszczyzną. Dosolić do smaku.
Przepis z programu JAK PIOTR PRZYKAZAŁ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz