Przepis z książki Agnieszki Topornicka "Cała zawartość damskiej torebki":
- pierś kurczaka
- sos sojowy
- oliwa
- czosnek
- bazylia
- olej
- masło
Pierś kurczaka zamarynować w sosie sojowym z oliwą, czosnkiem i bazylią (zostawić na noc).
Usmażyć kurczaka na oleju z masłem.
- makaron świderki (kolorowy)
- marchew
- brokuły
- papryka czerwona i zielona
- pomidorki koktajlowe
- pieczarki
- czerwone wino
- masło
- zielone pesto
- koperek
- słonecznik
- ogórki kiszone
- musztarda
- sól
- pieprz
- cukier
Ugotować kolorowy makaron świderki.
Marchew pokroić w półksiężyce i ugotować na półtwardo. Podobnie brokuły (w wodzie z solą i cukrem).
Czerwoną i zieloną paprykę pokroić w kostkę.
Pomidorki koktajlowe pokroić w połówki lub w ćwiartki.
Pieczarki udusić na maśle z czerwonym winem i solą
Do ciepłego makaronu dodać zielone pesto, ogórek kiszony, w/w składniki, 1 łyżkę musztardy i posiekany koperek.
Posypać podrumienionym słonecznikiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz