4 kromki
podsmażonego chleba,
1 łyżka tłuszczu,
1 łyżka oleju,
1/2 ząbka
czosnku,
1/2 łyżeczki oregano,
100g sera
mozzarella pokrojonego w plastry,
1
puszka odsączonych pomidorów bez
skórki,
pieprz
Na żaroodpornym półmisku –
wysmarowanym masłem – położyć kromki podsmażonego chleba. Skropić
je łyżką oliwy zaprawionej
czosnkiem i oregano. Położyć na to
rozdrobnionego tuńczyka, a następnie
plasterki mozzarelli. Przykryć wszystko rozdrobnionymi pomidorami z puszki i posypać pieprzem.
Piec 20 minut w piekarniku w
temperaturze 220 °C .
Jedna porcja zawiera: 200 mg potasu, 152 mg fosforu, 40
mg sodu.
Bardzo oryginalny przepis, lubię tuńczyka(szczególnie z lidla w kawałku), taka zapiekanka na pewno jest pyszna:)
OdpowiedzUsuń