niedziela, 22 lipca 2012

Kefir Ojca Grande


1 litr mleka
1 szklanka kefiru
Litr mleka gotować na wolnym ogniu pół godziny, aby trochę odparowało. Wlać do kamiennego garnka i pozostawić do ostygnięcia. Do przestudzonego letniego mleka wlać szklankę kefiru, przykryć pokrywką i pozostawić w temperaturze pokojowej. Rano kefir jest gotowy do spożycia.
1 szklankę kefiru odkładamy i wieczorem ponownie zakwaszamy mleko na następny dzień.
Tak przyrządzony kefir Ojciec Grande poleca osobom z podwyższonym cholesterolem oraz przy nowotworach. Obniża on cholesterol i usuwa nawet jad rakowy.
Należy wtedy wypijać 3 razy dziennie po 1 pełnej szklance kefiru.
Pyszny w lecie do młodych ziemniaczków. Mogą go pić wszyscy. Po dodaniu owoców i cukru mamy
wspaniały jogurt owocowy.

4 komentarze:

  1. z całym szacunkiem do przepisów Ojca Grande nie uważam aby gotowanie mleka było dobrym pomysłem ani też dodawanie cukru ,to pierwsze zabija dobroczynne bakterie mleka surowego a to drugie czyli cukier jest pożywką dla raka Polecam wszystkim Dr Mercola on wie co mówi i ma ogromną wiedzę jeśli chodzi o medycyne alternatywną będąc przy tym MD
    pozdrawiam wszystkich

    OdpowiedzUsuń
  2. a jak zrobić ten pierwszy kiefir

    OdpowiedzUsuń