niedziela, 21 grudnia 2008

Miecznik z grilla





Kuchnia Świąteczna i Noworoczna 19.XII.2008 - 03.I.2009

Włócznik, znany również pod nazwą miecznik lub ryba miecz. Ryba przepyszna, bo właściwie bez ości!! Ryba smakuje jak mięso... 

  • steki z miecznika
  • przyprawa do ryby
  • czosnek
  • olej
  • sól, pieprz

Steki umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem, posiekanym drobno czosnkiem, przyprawami, polać olejem. Odstawić na chwilę. Piec na rozgrzanym grillu przez 10 minut z każdej strony. Podawać z frytkami i dowolną sałatką. 

Na drugim zdjęciu miecznik przygotowany do pieczenia, na wierzchu bułka tarta z masłem, czosnkiem, kaparami, pietruszką. Pomidor bez skórki i pestek, posiekany. Zawinąć w folie aluminiową i piec ok. 20 minut w gorącym piekarniku. Proste i pyszne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz