niedziela, 2 września 2012

Smażone zielone pomidory


Zielone pomidory
Mąka
Jajko
Bułka tarta
Sól, pieprz
Olej
Ew. ulubiony sos
Pomidory umyć, pokroić w plastry i panierować jak kotlety. Pyszne!
Przepis inspirowany książką "Smażone zielone pomidory" (oryg. Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe czyli Smażone zielone pomidory w Whistle Stop Cafe) – powieść amerykańskiej pisarki i aktorki Fannie Flagg, opublikowana w sierpniu 1987 roku. W grudniu 1991 miała miejsce premiera adaptacji filmowej dzieła, zatytułowana Fried Green Tomatoes (Smażone zielone pomidory), w reżyserii Jona Avneta.
Kinowe inspiracje - KONKURS
Literatura na talerzu 2012Smakołyki na pikniki

2 komentarze:

  1. Ciekawa jestem jak smakują, zielone jadłam tylko na surowo lub w marynacie. Pamiętam ten film, książki nie czytałam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wyglądają:)ciekawa jestem smaku.

    OdpowiedzUsuń