sobota, 15 września 2012

Placki cukiniowo serowe

1 cukinia starta na grubych oczkach
1/2 cebuli posiekanej drobno
1 ząbek czosnku starty
10 dkg białego sera
1 jajko
1 - 2 łyżki mąki
sól, pieprz
ew. mięta, bazylia, pietruszka czy inne ulubione zioło
olej
Składniki wymieszać i smażyć placuszki na rozgrzanym oleju. Można dodać do masy posiekane zioła. Podawać same lub np. z jogurtem. Smaczne również na zimno. Doskonałe do zrobienia z dziećmi.
Inspiracją był przepis z programu "Żołądek czy rozsądek? 3".
Z dziećmi i dla dzieci Zielnik Kuchenny 2012 Smakołyki na pikniki Dyniowe przysmaki Naleśnikowa Sobota 2

1 komentarz:

  1. Z białym serem jeszcze ich nie robiłam. Podoba mi się Twój pomysł, wypróbuję.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń