wtorek, 4 września 2012

Ostre papryczki nadziewane


Przepis znaleziony w jakimś dodatku z przepisami do Przyjaciółki.
 8 strąków ostrej papryczki  - u mnie dużo więcej
20 dag serka feta
25 dag twarogu
ząbki czosnku
oliwa, sól, zioła, pieprz
 Paprykę odcinamy od góry, usuwamy nasiona, płuczemy i lekko obgotowujemy (moczyłam przez parę godzin w wodzie z octem bez gotowania). Ostudzone papryczki nadziewamy wymieszanymi i doprawionymi serami. Do słoików wkładamy po ząbku czosnku, układamy paprykę i zalewamy gorąca oliwą. Zakręcamy.
Drugie nadzienie zrobiłam z tuńczyka roztartego z kaparami (domowe, z nasturcji) - przepis z włoskiej gazety Mangiare bene.
Pasteryzowałam w piekarniku.
Warzywa psiankowate 2012 Paprykujemy 3 Domowy Wyrób

3 komentarze: