wtorek, 12 lipca 2011

Piernik z cukinią


1/2 szklanki oleju
1,5 szklanki cukru
2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
2 jajka
szczypta mielonych goździków
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka wanilii
1,5 szklanki utartej na dużych oczkach tarki świeżej cukinii
ew. 1/2 szklanki rodzynków lub innych bakalii
Wszystkie składniki można zmiksować albo utrzeć w misce i ciasto będzie gotowe.
Piec w nagrzanym piekarniku do ok. 180'C przez ok. 1 godziny.
Warzywa w słodyczach
Cukinia 2011 Wigilia - zapraszamy do stołu

3 komentarze:

  1. Oj coś takiego z chęcią bym zjadła

    OdpowiedzUsuń
  2. a to ciekawe! z cukinią? zwykle wypieki z warzywami to wypieki z marchewką, a tu takie wynalazki. Fajne.
    super blog. Dziękuję też za wizytę u mnie :)

    Pozdrawiam
    Monika
    www.bentopopolsku.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń