2,5 kg ogórków (obrane i pokrojone w ćwiartki)
3 cebule - pokroić w piórka
Ogórki zasypać 2 łyżeczkami soli i zostawić na 3 godziny (potem odlać wodę z ogórków i zostawić ją)
Zalewa:
2 łyżeczki curry,
2 łyżeczki pieprzu,
2 łyżeczki papryki słodkiej,
2 łyżeczki gorczycy,
1,5 szklanki wody,
1,5 szklanki octu,
1,5 szklanki cukru
Składniki zalewy zagotować i wystudzić.
Na dno słoika układać cebulę, potem ciasno ogórki. Wodę z ogórków wlać do zalewy. Zalać ogórki. Gotować 5 min od chwili zagotowania.
Przepis koleżanki z pracy, Bożeny B.
Widzę, że spotkałem osobę o podobnych pro - zdrowotnych zainteresowaniach :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
O super, że masz dekoder. Mam pytanie. Mam w domu multiroom założony. I jest sprawa. Czy gdy wyłączam tv. terminal też muszę wyłączać ? (tzn. przyciskać ten przycisk na tzw." standby" "stan uśpienia") ?
OdpowiedzUsuńMamuśka robiła ostatnio ogórki i szukała ciekawych przepisów to podsunę jej ten! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
ja wyłączam, zawsze jakaś oszczędność
OdpowiedzUsuń@Tomek miło mi
OdpowiedzUsuńŚwietne muszą być te ogóreczki!
OdpowiedzUsuń