sobota, 30 czerwca 2012

Mrożona herbata z miętą i cytryną - Tè freddo alla menta e limone


3 łyżeczki herbaty (torebki)
pęczek mięty
2 łyżki cukru
1 cytryna
1 l wrzącej wody
Do dzbanka wsypać herbatę, dodać miętę, cytrynę w plasterkach i cukier. Zaparzać ok. 5 min, przecedzić, schłodzić i wstawić do lodówki. Podawać z kostkami lodu.
Oryginalny przepis.
Kuchnia Bardzo Włoska 2012 
Festiwal Liścia Przekąski na SESJĘ Zielnik Kuchenny 2012 Smakołyki na pikniki

5 komentarzy:

  1. Ja poproszę szklaneczkę ,bo dzisiaj w Szczecinie prawdziwe tropiki

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie też ciepełko! Zapraszam!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzisiaj zrobiłam z dodatkiem mięty ananasowej, mniam.

    OdpowiedzUsuń