piątek, 1 czerwca 2012

Zapiekany koper włoski - Finocchi al forno


1 bulwa kopru włoskiego (fenkuł)
1 cebula (mała)
1 jajko
śmietana
olej
sól, pieprz, ew. peperoncino
ser żółty
Posiekać w kostkę cebulę i zezłocić na tłuszczu. Pokroić koper w kostkę i wymieszać z cebulą. Jajko rozkłócić, wymieszać ze śmietaną i przyprawami (można oczywiście dodać inne).
Wyłożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch dać ser żółty i zapiekać w piekarniku ok. 30 minut (180'C).
Porcja na 2 - 3 osoby. Można jeść samodzielnie albo jako dodatek do mięsa czy ryby.
Nadal nie mogę przesłać zdjęć, zacznę je umieszczać fb. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150830625041695&set=a.53453361694.76581.550341694&type=3&theater
Kuchnia Bardzo Włoska 2012

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz