czwartek, 16 lutego 2012

Rozetki

1 szklanka mąki
1 szklanka mleka (dodałam trochę wody)
2 jajka
szczypta soli
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Ciasto ma być trochę gęstsze niż na naleśniki. Zostawić aby odpoczęło na 1 godzinę, smażyć za pomocą rozetki.
Tłusty Czwartek 2012

8 komentarzy:

  1. i pyszne, muszę jeszcze spróbować zrobić je na wytrawnie - do piwka :D

    OdpowiedzUsuń
  2. kupiłam dodatkowe rozetki na www.jaarpoznan.com.pl - polecam!! dołączają przepis na ciasto!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też tam kupiłam, w tym załączonym przepisie jest piwo.Wyszły bardzo dobrze i były smakowite

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też mam taką foremkę i ciasteczka są przepyszne! Jedyne co mnie martwi to to, że foremka jest wykonana z aluminium a przecież odchodzi się już od takich przyrządów w kuchni. Może ktoś z Was wie czy są również wykonane z innych metali?

    OdpowiedzUsuń
  5. A co zrobic zeby ciasto przylegalo do formy. yle sie nameczylam i nic nie pomoglo. Probowalam dwoch przepisow i nic. ie wycodzilo jak powinno

    OdpowiedzUsuń
  6. A co zrobic by przylegalo ciasto do formy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja wkładam rozetkę do rozgrzanego tłuszczu i dopiero do ciasta. I potem ponownie to tłuszczu.

      Usuń