poniedziałek, 10 sierpnia 2009

Sos paprykowy

  • 3 kg papryki czerwonej
  •  4 - 5 papryczek chilii
  • 1 1/2 główki czosnku
Zmielić w maszynce do mięsa.
Dodać:
  • 1 szklankę oleju
  • 1 szklankę octu winnego
  • 2 słoiczki przecieru pomidorowego
  • 1 szklankę cukru
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 2 kostki rosołowe z kury
  • vegeta i sól do smaku (po płaskiej łyżeczce)
Wszystko gotować ok. 40 minut, mieszając. Gorące wlewać do słoików i pasteryzować 10 - 15 minut. Wystarcza na ok. 10 słoiczków 0,33 l.
Przepis od mojej koleżanki z pracy Eli M.!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz