poniedziałek, 9 kwietnia 2012

Co zrobić z resztkami ze świątecznego stołu?

Pasta z resztek wędliny i jajek
4 jajka na twardo,
30 - 40 dag resztek wędlin
szczypiorek
sól, pieprz
Wędlinę (kiełbasa, szynka, itp) zmielić w maszynce do mięsa, jajka ugotowane na twardo również, szczypiorek posiekać, wymieszać ze wszystkim i odczekać aż się przegryzie i ew. doprawić.

Jajeczna pasta do chleba
5 jaj ugotowanych na twardo
2 pęczki rzodkiewki
Pęczek szczypiorku
20 dag sera żółtego
3 łyżki majonezu
Sól, pieprz
Jaja, ser i rzodkiewki ucieramy na tarce o grubych oczkach. Drobno siekamy szczypior. Do składników dodajemy majonez i pieprz.
Wielkanocne Smaki 2

4 komentarze:

  1. Po raz kolejny informuję, że nie mogę dołączyć Twoich wpisów do akcji mimo iż mają banerek, ponieważ:
    - nie mają zdjęć,
    - niektóre "notki" to tylko cudze filmy wklejone z youtube
    Zrozum, że prowadzenie bloga kulinarnego to nie jest gromadzenie cudzych przepisów, które dopiero chce się wypróbować, tylko dzielenie się tym, co już się wypróbowało. To zamieszczanie własnoręcznie robionych zdjęć jako dokument na to, że faktycznie się dany przepis sprawdziło. To dodatkowe uwagi i komentarze do przepisu. A jeśli filmy, to własnoręcznie kręcone w swojej kuchni. Twój blog nie posiada żadnej z tych rzeczy.
    Zgłaszając przepisy przed Świętami zapowiedziałaś, że dodasz do nich zdjęcia. Tak więc ciągle czekam. Tylko kompletny przepis z własnoręcznie robionym zdjęciem mogę przyjąć do akcji.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Część już ma dodane zdjęcia

    OdpowiedzUsuń
  3. Zwykle nie lubię takiego "śmieciowego jedzenia", ale coś czuję, że po świętach takie przepisy się przydadzą:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł na resztki poświąteczne:-)

    OdpowiedzUsuń