Jajek i ryb marnujemy stosunkowo niewiele, ale także często wyrzucamy. A szkoda, bo można wykorzystać je w pastach kanapkowych, sosach do makaronów czy jako dodatek do zapiekanek.
Więcej informacji na ten temat znajdziecie tutaj. Warto poczytać i warto wziąć sobie wszystkie rady do serca.
Przepis znaleziony w necie.
1 puszka tuńczyka w zalewie własnej
2 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka majonezu
1 łyżka chrzanu
szczypiorek (lub inna zielenina)
sól, pieprz
Jajka zetrzeć na drobnej tarce, rybę rozdrobnić. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku - lepsza jak trochę postoi i przegryzie się.
Synowi smakuje, a to najlepszy sędzia!
ja robie bez jajka, nie przepadam za pastami jajecznymi. Tak czy siak jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie
szana-banana
www.gastronomygo.blogspot.com