poniedziałek, 26 marca 2012

Pasta tuńczykowo - jajeczna

Jajek i ryb marnujemy stosunkowo niewiele, ale także często wyrzucamy. A szkoda, bo można wykorzystać je w pastach kanapkowych, sosach do makaronów czy jako dodatek do zapiekanek.
Więcej informacji na ten temat znajdziecie tutaj. Warto poczytać i warto wziąć sobie wszystkie rady do serca.
Przepis znaleziony w necie.
1 puszka tuńczyka w zalewie własnej
2 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka majonezu
1 łyżka chrzanu
szczypiorek (lub inna zielenina)
sól, pieprz
Jajka zetrzeć na drobnej tarce, rybę rozdrobnić. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku - lepsza jak trochę postoi i przegryzie się.
Synowi smakuje, a to najlepszy sędzia!

1 komentarz:

  1. ja robie bez jajka, nie przepadam za pastami jajecznymi. Tak czy siak jest pyszna :)
    pozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie
    szana-banana
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń