środa, 28 grudnia 2011

Śledzie po jurszczyńsku

500 g filetów śledziowych w oleju
1 cebula
oliwki
kapary (u mnie domowe, robione z owoców nasturcji)
pieprz
2 listki laurowe
zioła prowansalskie
olej roślinny
ew. ząbek czosnku
Śledzie pokroić na dowolne kawałki, dodać pokrojoną cebulę, ew. czosnek, pokrojone oliwki, kapary, liście, posypać pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wszystko to zalać olejem i zostawić na 1-2 godziny, aby śledzie przesiąkły cebulą, po czym wstawić do lodówki.
Danie podpatrzone na www.did.kuchnia.com.pl

2 komentarze:

  1. brawo za domowe kapary :) lubię śledzie, chętnie spróbuję Twojej propozycji

    OdpowiedzUsuń
  2. Podoba mi się ten przepis a poniewać uwilbiam śledzie to je wypróbuję:-)

    OdpowiedzUsuń