piątek, 21 października 2011

Kotleciki z ryby

250 - 500 g filetów rybnych
1 czerwona papryka
2 łyżki posiekanej zielonej dymki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 - 2 ziemniaki
jajko
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
bułka tarta
olej
Ziemniaki ugotować, rozgnieść, odczekać aż wystygną. Rybę rozmrozić i zmielić. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, dymkę, pietruszkę, majonez, jajko, curry, sól i rozgniecione ziemniaki. Wymieszać całość dokładnie, doprawić pieprzem i wstawić do lodówki, aby masa się stężała. Masę wyjąć i uformować kotleciki, obtaczając je w bułce tartej. Kotleciki usmażyć na mocno rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Wigilia - zapraszamy do stołu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz