piątek, 22 stycznia 2016

Krokiety z porem

Kolejny przepis od koleżanek z pracy, ten dzięki Grażynie M.
Farsz:
5 sztuk porów (tylko białe części) cienko pokroić i podsmażyć
30 dkg pieczarek pokroić i podsmażyć
5 jajek ugotowanych na twardo pokroić w kostkę
30 dkg szynki gotowanej pokroić w słupki
30 dkg żółtego sera zetrzeć na grubej tarce
Wszystko wymieszać dodając 1 - 2 surowe jajka. Przyprawić.
Naleśniki:
5 jaj
1 łyżeczka soli
2 łyżki cukru
4 szklanki gazowanej wody mineralnej
3 - 4 szklanki mąki
4 łyżki oleju
Wymieszać i odstawić na 30 minut.
Usmażyć naleśniki, nakładać farsz, panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć.
Przepis koleżanka dostała od kuzynki, która pracuje w gospodzie agroturystycznej. Przepyszne! Można podać z dodatkiem surówek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz