poniedziałek, 15 sierpnia 2011

Dżem z pomidorów i chili

1/2 kg pomidorów
2 - 4 papryczki chili
4 obrane ząbki czosnku
2,5 cm świeżego korzenia imbiru
30 ml sosu rybnego
310 g cukru
100 ml czerwonego octu winnego
Składniki zmiksować i smażyć ok 40 min. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować ok. 10 min.
Akcja przetwory 2011
Warzywa psiankowate

4 komentarze:

  1. Dżem z pomidorów? Zapowiada się ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. proszę podpowiedz mi, co to jest sos rybny? można go czymś zastąpić?

    OdpowiedzUsuń
  3. Sos ten jest przyprawą w kuchni azjatyckiej, składa się ze sfermentowanych krewetek i ryb, często używa się go zamiast soli i doprawia nim smażone, pikantne dania. Ciężko go zastąpić czymś innym, TaoTao ma go wśród swoich produktów.

    OdpowiedzUsuń