poniedziałek, 29 sierpnia 2011

Faszerowane bakłażany i cukinie


1 bakłażan
1 cukinia
1/2 szklanki ryżu
500 g mielonego mięsa
1 cebula
1 jajko
olej
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
vegeta
kostka rosołowa
Bakłażan i cukinię przekroić i wybrać nasiona, posolić i odstawić na 1/2 godziny. Po tym czasie opłukać.
Mięso wymieszać z podsmażoną cebulą i czosnkiem, podgotowanym ryżem (ok. 10 min.), dodać jajko, przyprawy. Nadzienie włożyć do połówek warzyw, umieścić w naczyniu do zapiekania. Dodać pokruszoną kostkę rosołową i podlać wodą. Dusić ok 50 - 60 min. w temp. 180'C.
Podawać z sosem pomidorowym lub innym ulubionym.
Warzywa psiankowate
Cukinia 2011
Faszerowany zawrót głowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz