wtorek, 16 grudnia 2014

Szafranowe bułeczki - Lussekatter

1/2 kg mąki
2 jajka
1 szklanka mleka
5 dag drożdży
1 łyżeczka soli
3 łyżki cukru
6 łyżek oleju
rodzynki
szafran
Wyrobić ciasto drożdżowe (u mnie maszyna), piec ok. 20 minut w 200 stopniach.

3 komentarze:

  1. Witaj!

    Zapraszamy Cię do założenia konta na nowo powstałej stronie kulinaria.flyb.pl, która jest katalogiem polskich blogów kulinarnych oraz portalem społecznościowym dla miłośników tematu. Na naszej stronie możesz zawierać nowe znajomości, udostępniać treści innym użytkownikom, komentować i dodawać do ulubionych inne wpisy, a przede wszystkim dodać swojego bloga do naszego agregatora, który będzie pobierał jedno zdjęcie, tytuł i maksymalnie pierwsze 50 słów z Twoich wpisów. Nasz portal to świetne miejsce do pokazania swojego bloga kulinarnego oraz zawarcia nowych znajomości.

    Pozdrawiamy
    Zespół portalu FlyB
    kulinaria.flyb.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznie wyglądają te bułeczki :) Na ile osób jest ta porcja? Bo może na niedzielną kawkę je zrobię.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wyszło mi 24 bułeczki, ale ja nie mam wprawy i zrobiłam dość duże.

      Usuń