środa, 19 stycznia 2011

Napoleonki bez pieczenia – szybko i prosto

5 szklanek mleka
1 budyń śmietankowy
4 żółtka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 kostka masła lub margaryny
Cukier lub aromat waniliowy
2 duże paczki krakersów
4 szklanki mleka zagotuj z cukrem, cukrem waniliowym oraz kostką masła (margaryny).
Pozostałą szklankę mleka wymieszaj z budyniem, mąką i żółtkami.
Tak przygotowany budyń wlej do gotującego się mleka.
Całość gotuj tak długo, aż masa zgęstnieje – pamiętaj by mieszać cały czas.
Blaszkę posmaruj masłem i ułóż na niej połowę krakersów.
Przykryj gorącym kremem i następnie na kremie rozłóż resztę krakersów.
Ostaw do ostygnięcia i gotowe.
http://meska-kuchnia.pl/Przekaski/Przekaski/napoleonki-bez-pieczenia-szybko-i-prosto.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz