piątek, 5 stycznia 2018

Fałszywy zając z koroną

3 kromki białego chleba pokroić w kostkę, opiec na grzanki, wymieszać z 75 dkg mielonej wieprzowiny, 4 żółtkami, 1 1/2 łyżeczki soli, 4 płaskimi łyżeczkami musztardy, płaską łyżeczką tartego chrzanu, 3 łyżeczkami posiekanej papryki, 3 łyżkami posiekanej cebuli, 6 łyżkami pasty pomidorowej. Wymieszać i zapiec 30 minut w temp. 180*C.
4 białka ubić, dodać odrobinę soli i kwasku cytrynowego. nałożyć na mięso i piec jeszcze 20 - 25 minut. Korona powinna być ozłocona.
Podawać można z ziemniakami (puree), surówką z kiszonej kapusty, sosem mięsnym, buraczkami, czerwoną kapustą, makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz