Ciasto:
90 dkg mąki
60 dkg margaryny
1 jajko
0,5 l kwaśnej śmietany
20 dkg cukru pudru
1 dkg proszku do pieczenia
Polewa:
60 dkg migdałów
50 dkg masła
45 dkg cukru kryształu
5 dkg cukru waniliowego
9 dkg miodu
9 dkg mleka
Zagnieść ciasto kruche. Wycinać 4 mm grubości kółka szklanką. Podpiec na bardzo jasno>
Ugotować polewę, a migdały dodać na końcu, prażyć do lekkiego zgęstnienia.
Nałożyć na ciasteczka i zapiec w piekarniku.
90 dkg mąki
60 dkg margaryny
1 jajko
0,5 l kwaśnej śmietany
20 dkg cukru pudru
1 dkg proszku do pieczenia
Polewa:
60 dkg migdałów
50 dkg masła
45 dkg cukru kryształu
5 dkg cukru waniliowego
9 dkg miodu
9 dkg mleka
Zagnieść ciasto kruche. Wycinać 4 mm grubości kółka szklanką. Podpiec na bardzo jasno>
Ugotować polewę, a migdały dodać na końcu, prażyć do lekkiego zgęstnienia.
Nałożyć na ciasteczka i zapiec w piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz