poniedziałek, 15 sierpnia 2016

Minestrone

Warzywa dowolne, sezonowe.
U mnie:
cukinia
marchew
pietruszka
seler naciowy
fasolka szparagowa zielona i żółta
pomidor
zielony groszek
ziemniak
Ugotowane w wywarze warzywnym, pod koniec dodałam drobny makaron (tylko do 2 porcji). Na talerzu posypane serem żółtym i natką.

5 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Często ją robię w sezonie od wiosny do jesieni. Zmieniam tylko warzywa w zależności na co jest sezon. Lubimy ją też zamiast makaronem podsypać ryżem. Bardzo pasuje do niej dynia i młoda fasola. Oczywiście w zimie też można ją przygotować, od czego mamy mrożonki!

      Usuń
  2. już od dawna mam chęć na taką zupkę! muszę wreszcie zrobić

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam posypać parmezanem, pyszna!

      Usuń
    2. Polecam posypać parmezanem, pyszna!

      Usuń