poniedziałek, 15 sierpnia 2016

Minestrone

Warzywa dowolne, sezonowe.
U mnie:
cukinia
marchew
pietruszka
seler naciowy
fasolka szparagowa zielona i żółta
pomidor
zielony groszek
ziemniak
Ugotowane w wywarze warzywnym, pod koniec dodałam drobny makaron (tylko do 2 porcji). Na talerzu posypane serem żółtym i natką.

5 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Często ją robię w sezonie od wiosny do jesieni. Zmieniam tylko warzywa w zależności na co jest sezon. Lubimy ją też zamiast makaronem podsypać ryżem. Bardzo pasuje do niej dynia i młoda fasola. Oczywiście w zimie też można ją przygotować, od czego mamy mrożonki!

      Usuń
  2. już od dawna mam chęć na taką zupkę! muszę wreszcie zrobić

    OdpowiedzUsuń