1/2 l wody,
kawałek
marchewki, selera, korzenia pietruszki.
Zagotować wodę, włożyć do niej mięso i gotować przez 45 minut.
Dodać oczyszczone, pokrojone na
drobne kawałki warzywa i gotować
dalsze 30 minut. Wyłożyć mięso na rozgrzany talerz i polać
odrobiną wywaru.
Do tego sos z
chrzanu:
1 łyżka ubitej śmietany,
1
łyżeczka tartego chrzanu,
kilka kropel
soku cytrynowego.
Jedna porcja zawiera: 356 mg potasu, 148 mg fosforu, 85
mg sodu.
Jedna porcja! Zdjęcie z Wikipedii.
juz od dawna myślę, aby zrobić jakieś mięso w sosie chrzanowym
OdpowiedzUsuńMięso na zdjęciu wygląda dość wiórowato i sucho.
Wg mnie lepiej wstawiać własne zdjęcia dań niż z Internetu, przepis jest wtedy bardziej autentyczny i czytelnik ma pewność, że danie powinno na jego podstawie wyjść.