sobota, 2 kwietnia 2011

Makaron z tuńczykiem

1 opakowanie makaronu
1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
1 puszka kukurydzy
2 średnie cebule
200 ml śmietany 18%
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, vegeta
20 dag żółtego sera
Makaron gotujemy al dente. Na oliwie z tuńczyka podsmażamy pokrojoną cebulę i wyciśnięty czosnek. Dodajemy tuńczyka, kukurydzę i zalewamy całość śmietaną. Dodajemy sól, pieprz, vegetę. Połowę ugotowanego makaronu wykładamy do żaroodpornego naczynia, zalewamy sosem i posypujemy żółtym serem, następnie w taki sam sposób wykładamy drugą warstwę i zapiekamy 15 min w piekarniku.
Kuchnie Świata... Od kuchni

3 komentarze:

  1. Fajny, prosty przepis, przyda się w momencie braku czasu na cokolwiek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bez zapiekania jest jeszcze prostszy i równie smaczny.

    Ane

    OdpowiedzUsuń
  3. można jeszcze dodać trochę mrożonego groszku dla koloru

    OdpowiedzUsuń