piątek, 8 kwietnia 2011

Wodzionka



2 - 3 kromki suchego chleba
o,5 l wody
sól, pieprz
główka czosnku (w zależności od gustu)
maggi
1 łyżka smalcu (najlepiej przetopiona słoninka)
Chleb pokroić w kostkę, zagotować wodę i dodać do niej posiekany czosnek. Zalać chleb wodą, przyprawić do smaku solą, ew. maggi i pieprzem. Dodać smalcu.

3 komentarze:

  1. Różne rzeczy w życiu jadłam, ale wodzionki jeszcze nie miałam okazji:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Haha! Mmmm- Wodzionka, suchy chlyb i wody szklonka :)) Alez mnie rozbawil ten utwor :) Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo ją lubię choć nie jestem ze Śląska; i dużo lepsza niż zupa typu gorący kubek - a czas przygotowania podobny

    OdpowiedzUsuń