sobota, 25 czerwca 2011

Cannelloni

1/2 kg mięsa mielonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
6 pieczarek
olej
pomidory w puszce (lub surowe obrane ze skórek i posiekane)
bazylia
liść laurowy
sól, pieprz
Mięso podsmażyć z cebulą, czosnkiem i przyprawami; dodać pieczarki, pomidory i chwilę dusić.
2 łyżki mąki
duży kubek śmietany
trochę mleka
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
Wszystko wymieszać
makaron cannelloni
ser żółty
Makaron nadziać farszem mięsnym, na dno naczynia żaroodpornego dać trochę sosu śmietanowego, układać nadziane rurki - całość polać sosem śmietanowym i przykryć żółtym serem
Zapiekać ok. 30 - 45 min. w temp. 180'C
Kuchnie Świata... Od kuchni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz