1 średnia główka białej kapusty
2 duże marchewki
1 duża biała cebula
3 papryki (czerwona, zielona, żółta)
2 łyżki startego selera
Zalewa:
2 łyżki soli
3/4 szklanki cukru
2 duże łyżki musztardy chrzanowej lub sarepskiej
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki octu 10%
Składniki zalewy zagotować.
Kapustę poszatkować, paprykę zetrzeć na grubych oczkach + seler + marchewka. Cebulę b. drobno posiekać. Wymieszać, zalać ciepłą zalewą, odstawić na 12 godzin. Przełożyć do słoików, zakręcić.Nie pasteryzować.
Trzymać w chłodzie. Można przechowywać do około 2 miesięcy.
2 duże marchewki
1 duża biała cebula
3 papryki (czerwona, zielona, żółta)
2 łyżki startego selera
Zalewa:
2 łyżki soli
3/4 szklanki cukru
2 duże łyżki musztardy chrzanowej lub sarepskiej
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki octu 10%
Składniki zalewy zagotować.
Kapustę poszatkować, paprykę zetrzeć na grubych oczkach + seler + marchewka. Cebulę b. drobno posiekać. Wymieszać, zalać ciepłą zalewą, odstawić na 12 godzin. Przełożyć do słoików, zakręcić.Nie pasteryzować.
Trzymać w chłodzie. Można przechowywać do około 2 miesięcy.
wyśmienita taka sałatka :-)
OdpowiedzUsuńzapraszamy do nas :-)
www.hotelowerecenzje.blogspot.com