2 jajka
1 niepełna szklanka cukru
Utrzeć.
Dodać:
1 szklankę kefiru
1/2 szklanki oleju
2 1/2 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
Wymieszać, wyłożyć ciasto na blachę, na to dowolne owoce i kruszonka. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.
Kruszonka:
1 niepełna szklanka mąki
10 dkg margaryny
5 łyżek cukru
cukier waniliowy
Mąkę wymieszać z cukrem, wlać roztopioną margarynę, wymieszać, zrobić kruszonkę.
1 niepełna szklanka cukru
Utrzeć.
Dodać:
1 szklankę kefiru
1/2 szklanki oleju
2 1/2 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
Wymieszać, wyłożyć ciasto na blachę, na to dowolne owoce i kruszonka. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.
Kruszonka:
1 niepełna szklanka mąki
10 dkg margaryny
5 łyżek cukru
cukier waniliowy
Mąkę wymieszać z cukrem, wlać roztopioną margarynę, wymieszać, zrobić kruszonkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz