10 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
1 cebula
2 - 3 ogórki kiszone lub konserwowe (użyłam konserwowych w zalewie musztardowej)
ew. 10 - 15 dkg boczku
oliwa
sól, pieprz
1/2 - 1 szklanki rosołu
2 łyżki octu winnego
1 łyżka ostrej musztardy
szczypiorek (u mnie szczypior)
Ziemniaki pokroić w talarki.
Na tłuszczu podsmażyć boczek i potem dodać cebulę. Zeszklić i dodać do ziemniaków. Dodać pokrojone drobno ogórki. Ocet wymieszać z ciepłym rosołem i musztardą. Zalać tym sosem sałatkę. Pyszny dodatek do dań z grilla.
1 cebula
2 - 3 ogórki kiszone lub konserwowe (użyłam konserwowych w zalewie musztardowej)
ew. 10 - 15 dkg boczku
oliwa
sól, pieprz
1/2 - 1 szklanki rosołu
2 łyżki octu winnego
1 łyżka ostrej musztardy
szczypiorek (u mnie szczypior)
Ziemniaki pokroić w talarki.
Na tłuszczu podsmażyć boczek i potem dodać cebulę. Zeszklić i dodać do ziemniaków. Dodać pokrojone drobno ogórki. Ocet wymieszać z ciepłym rosołem i musztardą. Zalać tym sosem sałatkę. Pyszny dodatek do dań z grilla.
Szybko i smacznie, dziękuję za zgłoszenie do akcji kolacja w sesji (na mikserze), jednak nie mogę znaleźć banerka.
OdpowiedzUsuńUrzeka prostotą ciekawe jak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńUrzeka swoją prostotą, ciekawe jak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńJest pyszna, bo dzieci i znajomi ciągle domagają się aby ją zrobić! Polecam.
Usuń