4 pity - gotowce
1 podwójna pierś kurczaka pokrojona w paski, doprawiona przyprawa do gyrosa, shoarmy itp, oraz usmażona na oleju
cebula
pomidor
ogórek
ew. kapusta pekińska
sos koperkowo - czosnkowy (koper, czosnek, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany, sól, pieprz)
sos pomidorowy ostry (ew. dodać harissę)
Warzywa pokroić w paski.
Podgrzać pity (toster, grill, piekarnik) i nakładać nadzienie.
1 podwójna pierś kurczaka pokrojona w paski, doprawiona przyprawa do gyrosa, shoarmy itp, oraz usmażona na oleju
cebula
pomidor
ogórek
ew. kapusta pekińska
sos koperkowo - czosnkowy (koper, czosnek, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany, sól, pieprz)
sos pomidorowy ostry (ew. dodać harissę)
Warzywa pokroić w paski.
Podgrzać pity (toster, grill, piekarnik) i nakładać nadzienie.
jak ja dawno nie jadłam takich pyszności
OdpowiedzUsuń