![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVbkofgka1Sws51TECFkXF6HYGwGQHqHyVfOsGxX588vcEUZ5DZNMI14IL4Ao4FuwEMd_XqHVb2K4wePp6tQQtpq5Udx1CWYGUh591CO2T-BmkVKrTpcPUIZVABasdnC7UQrnAmi997vKx/s400/Pulpit8.jpg)
Według medycyny ludowej przyprawa ta potrafi również skutecznie zbić gorączkę. Należy przygotować odpowiedni roztwór i przyjmować po łyżce kilka razy dziennie, aż temperatura spadnie.
2 łyżki pieprzu i 2 łyżki cukru należy gotować w 1/2 l wody, aż objętość otrzymanego płynu zmniejszy swoją objętość do objętości filiżanki.
wg. www.jejkuchnia.pl
![Zwiększamy odporność](http://zmiksowani.pl/image/miks/fc88e61872bfa2564d4208e17a413024.jpg)
![](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/35/embed_CxzqUiMnkJPAy8GdLdHj9oX1UGTBoAzz.jpg)
Ooooooooooooo!
OdpowiedzUsuńBardzo mnie zaciekawił ten syrop.
U mnie syrop z cebuli,buraków,czosnku.
A teraz pieprz wypróbuję.
O kurcze nigdy wcześniej o tym nie słyszałam, ciekawe jak smakuje :) A pieprz w ziarenkach czy mielony ?
OdpowiedzUsuńw ziarenkach
OdpowiedzUsuń