![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcKNZKAztaDIc4eIMhjMRjQG440UffSrWxHjDmfbl6kbW9OYaPDQQ8ygXdQb5BHIGytklv21sQ5JWZxcEadYbAPLh5AFgTSslcFuGHqv2vypb6uDuTo6f1ayqLAoaG5PdGJt8JtECNyjUU/s400/13092011014.jpg)
4 kg ogórków
5 papryk czerwonych
0,5 kg cebuli
ZALEWA I:
9 szklanek wody
8 łyżek soli
Ogórki pokroić w plastry, cebule pokroić w plastry, paprykę w słupki. Wymieszać. Zalać zalewą pierwszą i odstawić na 3 godziny.
Odsączyć i włożyć do słoików.
ZALEWA II
3 szklanki wody
3 szklanki cukru
2 szklanki octu
1 łyżka mielonej kolendry
2 łyżki gorczycy
1 łyżka ziela angielskiego
4 liście laurowe
Zalewę zagotować i gorącą zalać ogórki.
Pasteryzować 10 minut, i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.
![Akcja przetwory 2011](http://zmiksowani.pl/image/miks/a9c7e0b4cdd30b3148c3bce6dade258d.jpg)
![Warzywa psiankowate](http://zmiksowani.pl/image/miks/2ee4e7ab04e3a22e60e76f2dd121c23b.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz