![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMtKUV1T4DTFDcPUAqK_WdxGEUmH_VgV9NhM4mx2fGIA-PGI3SqP4-D_sbLqt-wYave4nbRFLo4vGIAUaBLh67T65hrBnZdPVHhlo8CsPLgGHRtz_Ctx7N_EI0_ekzFgBJhl9oZN5yIdAV/s400/Zdj%25C4%2599cie0380.jpg)
mięso mielone wieprzowe
czosnek
sól, pieprz
majeranek
Mięso wymieszać z przyprawami i wkładać do słoików do 3/4 wysokości - ubić łyżką.
Pasteryzować 2 lub 3-krotnie! Taka pasteryzacja pozwala przechowywać mięsko bez lodówki.
Dla mnie takie mięso ze słoika to smak dzieciństwa.
![Akcja przetwory 2011](http://zmiksowani.pl/image/miks/a9c7e0b4cdd30b3148c3bce6dade258d.jpg)
![Domowy wyrób](http://zmiksowani.pl/image/miks/d5853fc572db419a3bf4989b1c9f4d42.jpg)
![](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/62/embed_qUGZCe4xBqAZZfL0hx5LgtIWLMyxqwzz.jpg)
uwielbiam te klimaty. samowystarczalność, to co oferuje sklep, tylko w lepszej, znanej od podszewki wersji! super...
OdpowiedzUsuńZnam mięso ze słoika ale nieco inaczej robione. To na pewno jest równie smaczne, mój N. uwielbia je w formie przegryzki lub na kanapki :)
OdpowiedzUsuń