![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmnrekapZF-ojrMIiT5n8G7oGo9EOe1VSDeJdpjWEO1VPPzaVouWqeX5-YZYldlwgcdzc2o1ejsAnno_LIVYRjAN824c-iKf5peIpNRODq-dHK_nGOQpdjY3oCrGKDj2OxebIhf2AZ-Og-/s400/Zdj%25C4%2599cie0382.jpg)
1/2 kg mięsa mielonego
1 mała cebulka drobno posiekana
1 - 2 ząbki czosnku starte
2 łyżki musztardy
1 - 2 łyżki ulubionych ziół
szczypta słodkiej papryki
1 jajko
1 szklanka bułki tartej
sól, pieprz
olej lub inny tłuszcz do smażenia
Składniki wymieszać na jednolitą masę (użyć tylko 1/2 szklanki bułki, resztę do panierowania) i odstawić na ok. 1/2 godziny.
Uformować 4 - 6 sznycli, panierować i smażyć.
Można dodać do masy posiekane pieczarki, lub kawałek sera żółtego do środka, lub świeże zioła (koperek, szczypiorek, pietruszkę..).
![](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/39/embed_NvxFuSXAHoU7vyEVV84IqACqqM5DvQzz.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz