2 kg czerwonej kapusty
1/2 kg cebuli
Każde ze składników pokroić i osobno posolić i zostawić na 2 godziny.
Wycisnąć sok i wymieszać razem.
Dosypać do gotującej zalewy i gotować 15 min i do słoików pasteryzować
Zalewa do czerwonej kapusty
2 litry wody
1/2 butelki octu
1 szklanki cukru
do tego ziele angielskie, liście laurowe i pieprz
Zagotować.
U mnie jest to tradycyjny dodatek do smażonego karpia w Wigilię.
![Akcja przetwory 2011](http://zmiksowani.pl/image/miks/a9c7e0b4cdd30b3148c3bce6dade258d.jpg)
![](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/51/embed_RrGwiQjNyWGWlCrnEBouPSDI3varEwzz.jpg)
![Wigilia - zapraszamy do stołu](http://zmiksowani.pl/image/miks/3be8690785f4c8f553e7eeb338e0ecb9_v2.jpg)
pyszna, dzisiaj otwarłam słoik i pożarłam...
OdpowiedzUsuń