1 szklanka octu
1 szklanka cukru
1 szklanka wody
1/2 łyżeczki soli
1/2 kg papryki
1/2 kg cebuli
Buraki zetrzeć grubo (ugotowane), cebulę i paprykę pokroić w paski, kostkę czy co tam wygodniej, zagotować na zalewę ocet, cukier, wodę i sól, do zalewy dodać paprykę i cebulę, gotować jakieś 3 min; do tego dodać starte buraki na jakąś minutę
Wlać do słoików - pasteryzować jakieś 10 min.
![Warzywa psiankowate](http://zmiksowani.pl/image/miks/2ee4e7ab04e3a22e60e76f2dd121c23b.jpg)
![Akcja przetwory 2011](http://zmiksowani.pl/image/miks/a9c7e0b4cdd30b3148c3bce6dade258d.jpg)
![Paprykujemy 2](http://zmiksowani.pl/image/miks/a39c7bf8b2f1b365edd7c1f18a2a13b9.jpg)
Moja babcia takie robi:) Uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńBardzo dobry dodatek do obiadu! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń