40 dag ziemniaków
10 dag włoszczyzny
3 dag cebuli
2 dag masła (4 płaskie łyżeczki)
pieprz ziołowy
Ziemniaki wyszorować, obrać, opłukać, wydrążyć tak,
aby powstały miseczki. Wydrążone kulki ziemniaków ugotować, włoszczyznę
ugotować, zetrzeć na tarce na dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę, poddusić
na maśle. Ugotowane cząstki ziemniaków utrzeć z masłem, dodać włoszczyznę i
cebulę, doprawić do smaku pieprzem ziołowym. Masą napełnić wydrążone ziemniaki.
Piec w piekarniku lub kombiwarze aż zmiękną. Zdjęcie z czasopisma Donna Moderna.
ta akcja, nefrodieta, naprawdę ma wspaniały wymiar. pyszne danie.
OdpowiedzUsuńA ja dodałam jeszcze odrobinkę tartego sera z papryką ostro-słodką. Pycha
OdpowiedzUsuńapetycznie wygląda!:)
OdpowiedzUsuń